No właśnie u nas jest. Dlatego nie rozumiem tego oburzenia.
UE chce nowych przepisów -wymysłów eurodebilizmu ciąg dalszy
Zwiń
X
-
A oto skąd się bierze 1/5 gazów cieplarnianych - to tak na marginesie, w nawiązaniu do nowych obciążeń ekologicznych nakładanych na posiadaczy samochodów, jako głównych trucicieli
pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZorrZamieszczone przez b707[Panowie, ale to 30 km/h tyczyłoby się stref zamieszkania [residential area], a nie terenu zabudowanego [Built-up area]
problem jest taki że większość tras prowadzi przez miasteczka gdzie takie znaki wg wytycznych UE powinny stać...
np w USA jedziesz sobie autostradą...która co jakiś czas(kilkadziesiąt mil) przebiega przez miasteczka...ciągniesz się 25 a miejscami 15mil/h :shock: przejeżdżasz 5km-ów i znowu highway :diabelski_usmiech więc można spokojnie się dostosować...
shok to ty chyba zapomniałeś dlaczego był ten syf....
ano dlatego że kilka razy w przeszłości kraje obecnej UE wydymały nas bez mydła...jestem pewien że zrobiły by to ponownie...
zobaczymy co będzie po 2013...jak skończy się jałmużna(dotacje) z UE...jak zapomnimy o Euro2012... :wink:Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkshok to ty chyba zapomniałeś dlaczego był ten syf....
ano dlatego że kilka razy w przeszłości kraje obecnej UE wydymały nas bez mydła...jestem pewien że zrobiły by to ponownie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shok....
Ostatnio czytałem o tym iż mają obecny czynnik klimatyzacji zastąpić nowym ponoć szkodliwym dla zdrowia jednak nie szkodliwy dla dziury ozonowej :P
A najlepszym czynnikiem byłby CO2 jednak ma jedną najważniejszą wadę --UWAGA nie da się na nim zarobić :diabelski_usmiech
ograniczenie prędkości do 130km/h na autostradach zaczęto stosować x lat temu (od kiedy tylko pamiętam). a zważywszy na postęp technologiczny (samochodowy) nie ma co porównywać samochodów sprzed 20lat i dzisiejszych. dlatego moim zdaniem normalna prędkość autostradowa (przelotowa) to 150km/h.
inną sprawą jest umiejętność poruszania się po autostradach. polscy kierowcy tego niestety nie potrafią :-(. moja lepsza połówka robiła prawo jazdy w tamtym roku i ani jednej jazdy nie odbyła na autostradzie. a mamy do A4 2 km - to jest jakieś nieporozumienie.
w minionym tygodniu były 2 wypadki na A4 - skądś się to bierze.
codziennie do pracy jeżdżę A4 i jak widzę gościa który jedzie przede mną 50km/h i chce się włączyć do ruchu...to mi ręce opadają!!!!! wjazd jest długi i z górki. każde auto się rozpędzi do 90-100km/h. ludzie nie zdają sobie sprawy jakie zagrożenie stwarzają.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andjai tu się mylisz!!! wymyślono coś takiego jak: handel emisjami czyli CO2. i na tym da się zarobić...olbrzymie pieniądze.
a to ,że handluje się emisjami to ja dobrze wiem... miałem nawet taki przedmiot na studiach jak ochrona środowiska i musiałem się uczyć bzdetów do niczego mi nie potrzebnych
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andjanną sprawą jest umiejętność poruszania się po autostradach. polscy kierowcy tego niestety nie potrafiąZamieszczone przez Andjai jak widzę gościa który jedzie przede mną 50km/h i chce się włączyć do ruchu...to mi ręce opadają!!!!! wjazd jest długi i z górki. każde auto się rozpędzi do 90-100km/hpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez Andjanną sprawą jest umiejętność poruszania się po autostradach. polscy kierowcy tego niestety nie potrafiąZamieszczone przez Andjai jak widzę gościa który jedzie przede mną 50km/h i chce się włączyć do ruchu...to mi ręce opadają!!!!! wjazd jest długi i z górki. każde auto się rozpędzi do 90-100km/hJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
Komentarz